yuri-gagarin-first-dayТочно преди 51 години на днешната дата, 12 Април 1961 г., Юрий Гагарин става първият човек, който излиза в околоземната орбита, благодарение на което печели най-високото отличие в Русия - "Герой на Съветския съюз".

Днес, човечеството има Международната космическа станция, която се обитава постоянно от хора, от 2 Ноември 2000 г. насам.

Изследователите и учените на борда на станцията определено са най-големите късметлии, тъй като имат най-добрата гледка в Слънчевата система.

Последователните картини, които ще видите във видеото, разкриват красотата на нашата многоцветна планета от ниската околоземна орбита, която се вижда от Международната космическа станция.

Снимките са направени благодарение на астронавта от НАСА, Don Pettit, а видеото се посвещава на следващата голяма крачка на човечеството, която ще предприеме и на всички онези, които са достатъчно смели, за да я направят.


Любопитно

„Израстваш с книги за пирати, каубои, космонавти и тъй нататък и тъкмо като си решил, че светът е пълен с невероятни неща, ти казват, че всъщност е гъчкан с умрели китове, изсечени гори и радиоактивни отпадъци, дето после се моткат с милиони години.. Мене ако питате, човек хич не си струва да пораства голям…” Тери Прачет

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube