andres frontХудожникът Andres Amadorcreates от Сан Франциско рисува върху пясъка на бреговете, а няколко часа след това всичко бива отмито от океанските вълни. Тъй като изображенията, меко казано, не са никак малки (между 90 и 120 метра), той разчита на доброволната помощ на други съмишленици, които споделят неговия интерес.

andres amador"Мечтата ми е да направя подобни произведения на изкуството по плажове в целия свят и да привлека все повече и повече творци да се включат в този проект”, казва Andres.

За прецизната локация на следващато си "платно" той използва Google Earth, а след това търпеливо чака пълнолуние, за да се убеди, че вълните са достатъчно малки, за да успее да нарисува следващия си шедьовър преди поредния прилив.
 
За идеята си споделя: "Веднъж си говорех с приятел и му разяснявах някой факти от геометрията, докато чертаех върху пясъка. Тогава ми хрумна, че тези геометрични структури и форми могат да бъдат много разнообразни и практически, значително по-големи."

За дизайнът на картините му едва ли ще ви изненадаме, идва единствено и само от най-недминатия Tворец - Природата. Но дали не е и малко повлиян от Житните кръгове...!? :)

Източник: dailymail.co.uk

Уебсайт на художника: http://www.andresamadorarts.com/

andres amador1

andres amador2

andres amador3

andres amador4

andres amador5

andres amador6

andres amador7

andres amador8

andres amador9

andres amador10

Любопитно

Вярва се, че астероидите и кометите са много стари останки, образувани с формирането на Слънчевата система (преди около 4 милиарда години!).

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube