andres frontХудожникът Andres Amadorcreates от Сан Франциско рисува върху пясъка на бреговете, а няколко часа след това всичко бива отмито от океанските вълни. Тъй като изображенията, меко казано, не са никак малки (между 90 и 120 метра), той разчита на доброволната помощ на други съмишленици, които споделят неговия интерес.

andres amador"Мечтата ми е да направя подобни произведения на изкуството по плажове в целия свят и да привлека все повече и повече творци да се включат в този проект”, казва Andres.

За прецизната локация на следващато си "платно" той използва Google Earth, а след това търпеливо чака пълнолуние, за да се убеди, че вълните са достатъчно малки, за да успее да нарисува следващия си шедьовър преди поредния прилив.
 
За идеята си споделя: "Веднъж си говорех с приятел и му разяснявах някой факти от геометрията, докато чертаех върху пясъка. Тогава ми хрумна, че тези геометрични структури и форми могат да бъдат много разнообразни и практически, значително по-големи."

За дизайнът на картините му едва ли ще ви изненадаме, идва единствено и само от най-недминатия Tворец - Природата. Но дали не е и малко повлиян от Житните кръгове...!? :)

Източник: dailymail.co.uk

Уебсайт на художника: http://www.andresamadorarts.com/

andres amador1

andres amador2

andres amador3

andres amador4

andres amador5

andres amador6

andres amador7

andres amador8

andres amador9

andres amador10

Любопитно

"Всяка достатъчно напреднала технология не се различава по нищо от магията." Артър Кларк

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube