012 lucie simon silentworld 1Silent World“ е един уникален фотографски проект на творците от Париж, Луси и Симон (http://www.lucieandsimon.com), който има за цел да покаже как биха изглеждали едни от най-пренаселените райони в света като Ню Йорк, Париж и Пекин напълно пусти, без нито един човек. Веднага след като го зърнах силно ми напомни за сериала: Life After People и веднага побързах да го споделя.

 

Сред запечатаните снимки в този фантастичен фотопроект откриваме места като Тайм Скуеър, Кълъмбъс Съркъл, Медисън Скуеър Гардън, Пекинската жп гара, Парижката църква и др. Всички снимки може да видите тук, уверявам ви всяка една си заслужава!

За постигането на този приказен ефект, Луси и Симон са приложили неутрализиращ филтър, който NASA обикновено използва, за да анализира звезди и други космически обекти. Благодарение на него обаче фотографите са успели да направят по-дълги експозиции, а след което са изрязвали в продължение на дни всичките движещи се обекти, включително коли и хора.

Любопитно

Кометата Хейл Боп изхвърля приблизително 250 тона газ и прах в секунда. Това е около 50 пъти повече, отколото повечето други комети.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube