brain-may-queen-frontБрайън Мей (Brian Harold May), китарист на легендарната банда Queen, има диплома по физика от "Imperial College" в Лондон от 1977 година. По това време започва да пише дисертация по Aстрономия на тема "Radial Velocities in the Zodiacal Dust Cloud", но през 1974 г. я захвърля на тавана на къщата си, за да се отдаде изцяло на работата си с рок групата и определено си заслужаваше! :)

През 2006 година обаче авторът на хита We will rock you решава да я довърши и да се опита да стане доктор по Физика, което успешно успява да направи през 2007 година.

brian-may-phd

В същото време е автор заедно с други двама британски астрономи на труд за Големия взрив и развитието на Вселената. Книгата "Bang! - The Complete History of the Universe" е преведена на български и издадена  под заглавие "Взривът! Пълна история на Вселената". Съавтори са сър Патрик Мур и Крис Линтът - водещи на популярното астрономическо предаване по Би Би Си "Sky At Night".

brain-may-book-promo

Екипът на Mystics.eu ви поздравява с легендарното парче и любимия момент от него...

"Through the sorrow all through our splendour
Don't take offence at my innuendo...."

Любопитно

"Съществува една теория, според  която, ако някой някога открие какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

 Съществува и една друга теория,  според която това вече се е случило.” Дъглас Адамс

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube