More... Пътуване във времето    

Пътуване във времето

Често идва ден, когато научната фантастика престава да бъде такава…

More...
More... 10 географски чудеса    

10 географски чудеса

10 географски чудеса  

More...
More... 10 от най-странните неща във вселената    

10 от най-странните неща във вселената

10 от най-странните неща във вселената. Очаквайте отделна статия с…

More...
More... Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея    

Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея

Международен екип от учени, разгадава тайната на Codex Gigas във…

More...
More... Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?    

Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?

Планетата ни, както вероятно знаем, е гигантски магнит. Затова компасите…

More...
More... рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие    

рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие

Сепорд  писхлоози от увентеириста Кмерибдж, рдеа на букивте в енда…

More...
More... 2 = 3, какво става?    

2 = 3, какво става?

2=3 a.a = a.b , нека изведим  от двете страни …

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

jobs"Да не забравям, че скоро ще умра, е най-важното средство, което ми е помагало да взимам големите решения в живота си. Понеже почти всичко - всички очаквания, цялата гордост, целият страх от провал или излагане - се обезсмисля пред лицето на смъртта, единственото важно нещо е да живееш. Да не забравяш, че си смъртен, е най-добрият познат ми начин да не паднеш в капана да си мислиш, че притежаваш нещо, което ще изгубиш. Непрекъснато си чисто гол. Няма основание да не последваш сърцето си.

Времето ви е ограничено, така че не го пилейте, живеейки нечий друг живот. Не робувайте на догмите - не живейте с резултатите от мисленето на други хора. Не позволявайте шумотевицата от мнението на другите да заглуши вътрешния ви глас."

Из речта му в Станфордския университет (2005)


"Иновациите идват от хората, които си говорят по коридорите или си звънят посред нощ с нова идея, или защото са осъзнали нещо, което прави пробив в разбирането за някакъв проблем. Това се случва на внезапно свикани срещи от шестима, събрани от някого, който си мисли, че е изяснил най-готиното нещо в историята и иска да чуе какво другите мислят за идеята му.

Те също така идват и от това хиляда пъти да казваш "не", за да си сигурен, че няма да попаднеш в грешен коловоз или че няма да се опитваш да свършиш твърде много неща. Винаги си мислим за новите пазари, в които можем да навлезем, но само с "не" можеш да се концентрираш върху наистина важните неща."


Из интервю за "Бизнес уик" (2004)"За много хора думата дизайн означава облицовка, фурнир, мазилка. Това е интериорна декорация. Това са десените на пердетата и дамаската на дивана. Но за мен нищо не е толкова отдалечено от разбирането ми за дизайн.
Дизайнът е фундаменталната душа на човешкото творение, която се изразява в последователни пластове на един продукт или услуга. Завърнах се в "Епъл", защото индустрията ни беше в кома. Напомняше ми на Детройт от 70-те години, когато американските автомобили приличаха на лодки върху колела."

Из интервю за сп."Форчън" (2000)"Тези технологии могат да направят живота по-лесен, да докоснем хора, което иначе не бихме могли да направим. Може да имаш дете с вроден недостатък и да се свържеш с други родители и групи за подкрепа, да получиш медицинска информация, да намериш най-новите експериментални лекарства. Подобни неща могат да променят изоснови човешкия живот. Не подценявам това, но и е погрешно непрекъснато да се поставят нещата в радикално нова светлина - че всичко ще се промени. Не е задължително нещата да променят света, за да са важни."


Из интервю за сп. Wired (1996)

Източник:infobulgaria.info

Любопитно

Голямото Червено петно на Юпитер е ураганна система, която първоначално е била засечена в началото на 17 век.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube