Филми

metasecret frontКлючът към мощните механизми на вселенската хармония и щастливия живот се намира у човека, учи Мел Гил.

Мета Тайната (The Meta Secret) започва оттам, откъдето Тайната (the Secret) оставя зрители.

Филмът за метатайната задълбава още по-надълбоко в Закона на Привличането, представяйки структурирано и по разбираем начин серия от "Как да" техники на проявление, които биха помогнали за достигане на един по-добър, изпълнен с любов и споделено щастие живот. Живот, който сякаш излиза от най-приказните ни сънища.

Прочети още...

theres-no-tomorrow-front"Няма утре" е документален анимационен филм, обясняващ парадоксалното схващане за безграничен икономически растеж в един напълно граничен и измерим свят.

Изчерпването на природните ресурси, наред с икономическите и екологични проблеми и всичко по-важно свързано с околната и последвалата я социална среда са представени в рамките на 35 минути, които по един изключителен простичък и нагледен начин са представили суровата действителност, която ни очаква.

Прочети още...

Jacque Fresco 2011 The Origin of Laws 1 of 3Жак Фреско често е наричан съвременният Леонардо да Винчи. Роден на 13 Март 1916 г., той е работил и като дизайнер и изобретател в различни области - от биомедицински иновации до напълно интегрирани социални системи. Инженер, дизайнер, изобретател, лектор и мечтател той посвещава голяма част от живота си на търсенето и предлагането на варианти за изграждането на един по-добър свят.

В своите лекции не само прави опит да осветли наболелите проблеми на обществото, но и за разлика от много други търси креативни и творчески решения за справянето с тях. Лекциите му се придружават от видео, където мечтите му оживяват с помощта на компютърни анимации.

Прочети още...

Chasing-Ice-FrontПрез пролетта на 2005 г., фотографът на National Geographic, Джеймс Балог се отправя към Арктика с една трудна задача: да заснемане и след това да разкаже историята на променящия се климат на Земята. Дори и със сериозни научни знания, Балог е бил скептичен по отношение на изменението на климата и малко циничен за естеството на академичните изследвания. Но това първо пътуване в Севера отворило очите му за най-голямата заплаха в човешката история. Видяното от него, го подтикнало да се изправи лице в лице с предизвикателството, поставяйки не само кариерата си под въпрос, но и живота си в голяма опасност.

 

Прочети още...

Ancient.Aliens.CoverМитове и легенди дълго са били смятани за фантастични истории, които разказват за мощни богове, гигантски и страховити чудовища - мутанти. Но защо толкова много различни култури, разделени от огромни разстояния, разказват едно и също? Възможно ли е митовете и легендите наистина да са били видени от древните обитатели на Земята? Древните текстове са пълни с истории за боговете общуващи с човека, даващи им мъдрост, технологии и дори и жени.

Полубоговете от митологията са били деца на богове и хора? Ако наистина е така, дали те са допринесли липсващата връзка в това, което ускори човешката еволюция и напредъка на нашата цивилизация и ни е направило това, което сме днес?

 

Прочети още...

life-in-a-day-movie-posterLife in a Day или „Животът такъв, какъвто е“ е заглавието на един от най-амбициозните проекти на най-популярния видео сайт YouTube. Съвместно с National Geographic, продуциран от Ридли Скот и режисиран от Кевин МакДоналд.


Life in a Day е 90-минутен филм за нещата от живота случили се на Земята на 24 Юли 2010 година.

Целта на проекта е да покаже изключителното разнообразие от дейности, хора, раси, професии, занимания и хобита, които са част от само едно денонощие на планетата ни. Повече от 80 хиляди клипа с обща продължителност от над 4500 часа, изпратени от потребителите на 192 страни на 24 Юли 2010г., образуват филм за живота такъв какъвто е, по-реален от всяко ТВ риалити шоу.

 

Прочети още...

pi.242inb7Всичко което е споменато във филмът, от физическа гледна точка е истина. Препоръчваме ви го. Филмът е едно незабравимо преживяване.

Мрачен черно-бял разказ за гений, за който числата са живот и смърт. Обзет от идеята да намери значението на онзи отговор, който знаем като “42”; за живота, вселената и всичко останало, дори още по-амбициозно – да обедини всичко това под един знаменател. Неуморно търсещ в древните вярвания на евреите, в хаоса на ежедневието, в стратегията на играта Го, в съвършенството на геометричните форми. Докато се докосне до божественото и разбере, че отговорът не бива да се открива. Никога!

Може да го изтеглите оттук. http://zamunda.net/details.php?id=52428&hit=1

 

 

Прочети още...

Untitled-2От близо 500 години археолозите и учени са проучили Цивилизацията на маите и са се опитвали да разгадаят тяхната календарна система.

Тайните на календара на маите в лекция изнесена на 6-ти септември, 2003. Okanagan University College, Vernon, Canada, от Ian Lungold.

Ian Xel Lungold представя научни доказателства, които показват, че Маите поставят тяхната цивилизация около действитителна факти за развитието на съзнанието, еволюцията, вселената и живота, в повтаряща се циклична система.

Може да изтеглите филма оттук със субтитри на български.

Прочети още...

zeitgeist_2_addendum_by_fragmakerДокументален филм за устрoйството на съвременния свят. Филмът отговаря на въпроси, засягащи всеки, на който не му е безразлично какво всъшност се случва. Кой манипулира съзнанието на хората? какво всъщност се случи на 9/11 в САЩ? На кого са нужни войните? Що е то тероризъм и какво е неговото предназначение? Как е устроена банквата система в САЩ и кой всъщност управлява тази държава?

Прочети още...

A look at the evolution of Albert Einstein's theory of relativity, and Einstein's relationship with British scientist Sir Arthur Eddington, the first physicist to understand his ideas.

Прекрасен филм за теорята за относителност на Алберт Аинщайн и доказването и от Едингтон.

Линк откъдето можете да изтеглите филма.

http://arenabg.com/details.php?id=957b2c31e9dab4f338e21fd6afbe61e5ab287c91

Любопитно

Пръстените на Сатурн се състоят от частици лед, прах и скали, като някои от тях са с размер колкото песъчинка, а други дори по-големи от небостъргачи.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube