blackeyedkinds-frontСкрити под средновековния стар град на Единбург съществува плетеница от подземни улици. Именно там се намира и приютът „Мери Кинг“.

Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате.

Смята се, че това е Ани, малко момиченце, което е било изоставено от родителите си на Коледа през 1644г., когато разбрали, че детето е болно от смъртоносната болест.

mary-king-close2

Историята разказва как през 1982г. приютът подновява своята дейност.

mary-king-close1

Персоналът на няколко пъти забелязвал призрак на момиченце, свито в един тъмен ъгъл, плачещо за изгубената си играчка. Тогава те оставили кукла Барби на мястото, където се твърди, че Ани плачела и се криела. Вече почти всеки посетител на приюта оставя по една играчка за малкото момиченце.

mary-king-close

 

Любопитно

„Израстваш с книги за пирати, каубои, космонавти и тъй нататък и тъкмо като си решил, че светът е пълен с невероятни неща, ти казват, че всъщност е гъчкан с умрели китове, изсечени гори и радиоактивни отпадъци, дето после се моткат с милиони години.. Мене ако питате, човек хич не си струва да пораства голям…” Тери Прачет

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube