ufo.baltic.sea.2Мистериозен обект, определян за „Балтийско НЛО", във формата на диск на дъното на Балтийско море, може би устройство от Втората Световна война, е бил поставен от нацистите да пречи на навигацията на съветските подводници, съобщават RT и Daily Mail.

Чрез сонарно сканиране е станало ясно, че устройството може би е основа на оръжие срещу подводници. Оръжието е изградено с телени мрежи, което може да обърка радара на подводниците, водейки вражеските плавателни съдове до катастрофа.

Бившият шведски военноморски офицер и експерт по въпроси от ВСВ Андерс Аутелус разкри, че структурата, диаметър 60 метра, може би е основата на устройство, което е било предназначено да блокира придвижването на британските и руските подводници в района.

"Районът е бил от жизненоважно значение за германската военна машина, тъй като повечето от сачмените лагери за танковете и камионите са идвали оттук. Без тях германската армия би спряла", каза експертът, допълвайки, че това устройство е много важно откритие, цитиран от Daily Mail.

Огромната структура от стомано-бетон може би е едно от най-важните исторически открития за последните години.

„Балтийското НЛО" бе открито през май миналата година чрез сонарна технология. Необикновената му форма провокира много спекулации. Скептиците смятат, че странните изображения могат да се резултат от неправилното регулиране на сонара и ограниченията на технологиите.

ufo.baltic.sea.2

Балтийско НЛО на дъното на балтийско море

ufo.baltic.sea.1

 

Местоположение на Балтийско НЛО

ufo.baltic.sea.3

Сонарна снимка на Балтийско НЛО

Любопитно

"Ако е истина, че сме сами във Вселената, то трябва да кажа, че Вселената се е целила доста ниско и се е задоволила с много малко!" Джордж Карлин

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube