what if part3От десетилетия насам човечеството непрестанно е било преследвано от какви ли не налудничави и чисто хипотетични въпроси, свързани със сътворението на света, с вселената, със съществуващото отвъд пределите на Земята и слънчевата система, в която се намираме... дори отвъд въображението, ако щете.

Опитахме се да намерим остроумни и донякъде шеговити отговори на някои от най-интересните въпроси. Вижте ги тук:

 

 18. Ако всички тоалетни в САЩ бъдат пуснати едновременно?

 toilets-in-usa-flushed

 Ако всички кранчета на всички 350 милиона тоалетни в САЩ бъдат пуснати едновременно, вероятно на някои места тръбите ще експлодират вследствие на недостига на вода, която да ги напълни отново след това. Въздухът, който ще попадне в тръбите ще промени значително налягането в тях. Но въпреки това, една техническа подробност ще спаси канализационната система - всяка тоалетна е разположена на различно състояние от главната ВиК мрежа, така че едновременното дърпане на казанчетата единствено ще олюлее тръбите. Вместо да предизвика фонтан от вода, системата просто ще се разтърси.

19. Какво щеше да бъде, ако нямаше сезони?

 seasons

 Aко земната ос не бе наклонена, нямаше да има и сезонни вариации,а хората щяха да са изложени на непрекъсната екваториална горещина. Така, най-вероятно, хората никога нямаше да развият селското стопанство и земеделието, тъй като повечето растителни култури изискват студени и влажни зими, и ще бъдат постоянно измъчвани от ужасни заразни болести, пренасяни главно от насекомите. Тогава трябваше да забравим за индустриалната революция или модерните удобства. Голяма част от днешните технологии водят своите корени в наличието на зима, защото са се появили именно в намерението ни да изобретим начини, за да се задържим на топло и сухо.

20. Какво щеше да бъде, ако хората имаха орлов поглед?

Eagle Eyes

Ако вземете назаем погледа на някой орел, ще може да видите на земята дори и пълзяща мравка от покрива на 10-етажна сграда. Обектите, стоящи точно на линията на очите ще изглеждат уголемени и всички предмети, хора и природа ще бъдат обагрени в невероятно цветни нюанси, немислими дори и за най-талантливите творци.

21. Какво ли бихме направили, ако открием извънземни?

extraterrestrial-life

 Теоретично е напълно възможно да намерим извънземна форма на живот на Марс или в някое от подземните езера на Европа (Луна спътник на Юпитер). Проби от проста, съзнателна форма на живот най-вероятно ще се събират за детайлен лабораторен анализ, а към по-напредналата форма на живот ще се подхожда с изключително внимание. Със сигурност човечеството ще предприеме редица от стъпки, за да гарантира, че контактът със извънземни, ще бъде от полза и за двете цивилизации, преди да продължи да прави каквото и да било.

22. Какво ще се случи, ако попаднеш във вулкан?

volcano-lava

Ако попаднеш на повърхността на вулканична лава, високата й плътност и ниският й вискозитет, при потъването ще те смачка. Поради огромната топлина, тялото ти ще избухне в пламъци и газовете които ще се образуват от горящата ти плът, ще предизвикват мини изригвания.

Вижте тук първа и втора част на статията "Какво щеше да се случи, ако..."

Любопитно

„Израстваш с книги за пирати, каубои, космонавти и тъй нататък и тъкмо като си решил, че светът е пълен с невероятни неща, ти казват, че всъщност е гъчкан с умрели китове, изсечени гори и радиоактивни отпадъци, дето после се моткат с милиони години.. Мене ако питате, човек хич не си струва да пораства голям…” Тери Прачет

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube