wikileeks-stockholm"National Geographic" дава 10 идеи къде ще е най-безопасно да прекараме последните дни на света, който познаваме. А това може да се случи съвсем скоро...

 


1. Бункерът Грийнбриър, Западна Вирджиния

greenbrierАко ще живеете в бункер, няма по-добър вариант от Грийнбриър, който отговаря на четиризвезден хотел. През петдесетте години на миналия век той е бил създаден като скривалище за членовете на Конгреса, но никога не е бил използван, въпреки че регулярно е зареждан с прясна храна, с която обитателите му би трябвало да издържат 30 години напред.


2. Бункерът Кенеди, Флорида
bunker-kenedy-florida
Никое друго име не навява толкова асоциации за привилегии и богатство от това на "Кенеди", така че и бункерът не прави изключение. Той е оборудван не само с най-необходимото за оцеляване, но и с всякакви други глезотии. Докато чака Края на света, той функционира като музей.


3. Скривалището Нюенар-Арвайлер
nuernar-arvailer
Предвидено да пази членове на федералното правителство, скривалището Нюенар-Арвайлер в Германия е било изоставено през 1997 г. заради огромните разходи по поддържката му. Въпреки това то си остава много сигурно място. Разположено е под лозови масиви със същото име.


4. Ракетният силоз в Андирондак
rocket-silos-andirondak
Може да не изглежда кой знае колко добре отвън, но силозът в Андирондак дава доста сериозни противобомбени гаранции, ако си вътре. Самолетната писта, с която разполага, пък ви гарантира, че можете да стигнете до него максимално бързо, когато Краят започне.


5. Противобомбеното убежище Атлас
antiboomb-atlas
Отвън то прилича на провинциално имение с беседка и люлки, на които можете да се люлеете, до момента, в който усетите, че става напечено. Вътре обаче е едно от най-сигурните места на планетата, а също така е и достатъчно луксозно.


6. Диксие Ченг, подземният град под Пекин
underworld-beijing
Какво е по-доброто от един подземен бункер? Цял подземен град! Разположен под центъра на Пекин, Диксие Ченг представлява гигантска мрежа от подземни тунели, които някога са били част от столичната отбранителна система. Той е бил закрит за реновация в продължение на няколко години, което по всяка вероятност означава, че ще е чисто нов и лъскав за деня на Армагедона.


7. Бърлогата на Уикилийкс в Белите планини край Стокхолм
wikileeks-stockholm
Ако не ви притеснява гледката на обемисти сървъри, то това е точното място за вас. Прилича малко на централата на Доктор Злобюл от филма, намира се вътре в планината и пази хиляди тайни. Звучи уютно!


8. Подводният "Хилтън" на Малдивите
hiltom-maldivi
Докато светът отвън се руши, защо да не отидете да спите с рибите, буквално. Тази стая в курорта може да бъде идеалната спалня за желаещите да избягат или отложат Края.


9. Убежището Чарли Хъл в Монтана
charli-hill-montana
То е било построено от няколко фамилии, пренадлежащи към църквата на Пророчицата Елизабет Клеър. Последователите й вярвали, че светът ще се саморазруши през 1990 г. Членовете на въпросните фамилии прекарали вътре няколко години, след което разочаровани се разотишли. До ден днешен обаче въпросният Чарли Хъл и няколко най-ревностни сподвижници продължават да живеят вътре и очакват Края на света.


10. Хотел "Без звезди" в Швейцария
without-stars-sweed
Разположен във вътрешността на изоставено противобомбено скривалище, този хотел дава целия бетонен комфорт, който можете да очаквате, при положение, че се гордее, че няма звезди.

Източник: National Geographic

Любопитно

"Съществува една теория, според  която, ако някой някога открие какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

 Съществува и една друга теория,  според която това вече се е случило.” Дъглас Адамс

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube