Мистика, Тайни

Missing-MH370"Боинг 777" - MH370 на Малайзийските авиолинии, изчезнал между Малайзия и Виетнам, се прибави към дългия списък на изчезналите самолети.

На 8 май 1927 елегантен биплан излита от летище "Бурже" в Париж. "Бяла птица" е пилотиран от двама бивши пилоти от Първата световна война: Чарлз Нюнжесър и Франсоа Коли.

Те се насочват към Ню Йорк, за да прекосят за първи път Северния Атлантик. Бипланът е забелязан над Ламанша, Англия и Ирландия, но така и не стига до САЩ.

Прочети още...

kadar33.diatlovНад 50 години гибелта на девет съветски алпинисти тъне в мистерия, с причина "непреодолима неизвестна сила" според следователите.

Въпреки че след края на СССР бяха разсекретени редица документи, така и не може точно да се назове причината за смъртта на 23-годишния Игор Дятлов и ръководената от него студентска група, тръгнали да покоряват върховете Отортен и Ойко-Чакур в Северен Урал. Вероятната дата на тяхната гибел е нощта на 1 срещу 2 февруари 1959 г. в подножието на връх Холатчахъл.

Днес планинският проход, където те намират смъртта си, се нарича Дятлов в чест на ръководителя на групата.

Прочети още...

nai-strashnite-mesta-v-bgИма няколко места в България, където преданията и легендите за загадъчни духове се предават от поколоение на поколение. Тези места се славят като най-призрачните и прокълнати местности в страната ни. Не веднъж са били обект на изследвания, а жителите им и до днес са преследвани от журналисти и авантюристи, за да разкажат за страшните си преживявания.

Вижте кои са най-загадъчните и забулени в мистерии места у нас.

Прочети още...

solar-stormСвръхсекретна екстрасенска програма за научни излседвания на ЦРУ и американската армия е имала за цел да използва таланта на внимателно подбрани медиуми, които са имали задача да разкриват събитията и действията по време на военни атаки. Една от основните идеи на САЩ всъщност е да се предпазят от еветнуална ядрена война.

След дълги години на функциониране, вместо медиумите наистина да съобщят за очаквана ядрена война, те с ужас установяват, че това, което са виждали в бъдещето всъщност е поредица от силни слънчеви изригвания, които ще сложат край на живота на нашата слънчева система.  

Прочети още...

9121824 448x252Националната Океанска и Атмосферна Администрация (NOAA) потвърди, че в дебрите на моретата и океаните наистина съществуват хуманоидни създания. (ВИДЕО)

Агенцията потвърди, че тези създания, които досега единствено са били разпознавани измежду пещерните рисунки от преди 30 000 години, когато за първи път хора започнали да плават, могат да се забележат на дъното на почти всички морета.

Прочети още...

gigantska-dupka-rusiaВ селището Бутурлино в руската Нижненовгородска област преди две нощи, в земята се отвори гигантска дупка, три сгради са потънали. Жителите на близките до произшествието домове са били евакуирани.

Продънването е станало около 2 часа през нощта. Отначало в земята се образувала дупка с диаметър 40 метра и дълбочина 14 метра. Но по-късно диаметърът на зловещата яма се увеличил на 85 метра.

Прочети още...

blackeyedkinds-frontСкрити под средновековния стар град на Единбург съществува плетеница от подземни улици. Именно там се намира и приютът „Мери Кинг“.

Това е било мястото, където много хора са станали жертви на чумата през XVII век, и са намерили смъртта си там. Докато се разхождате може да почувствате леко подръпване на ръка или крак от сила, която не виждате.

Прочети още...

Любопитно

В средата на Млечния път се намира супермасивна черна дупка, която е с 4 милиона пъти по-голяма от масата на Слънцето.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube