More... Пътуване във времето    

Пътуване във времето

Често идва ден, когато научната фантастика престава да бъде такава…

More...
More... 10 географски чудеса    

10 географски чудеса

10 географски чудеса  

More...
More... 10 от най-странните неща във вселената    

10 от най-странните неща във вселената

10 от най-странните неща във вселената. Очаквайте отделна статия с…

More...
More... Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея    

Codex Gigas - Библията на дявола - разгадаване на мистерията около нея

Международен екип от учени, разгадава тайната на Codex Gigas във…

More...
More... Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?    

Защо животните в едно стадо винаги гледат в една посока?

Планетата ни, както вероятно знаем, е гигантски магнит. Затова компасите…

More...
More... рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие    

рдеа на букивте в енда дмуа не е от зенанчие

Сепорд  писхлоози от увентеириста Кмерибдж, рдеа на букивте в енда…

More...
More... 2 = 3, какво става?    

2 = 3, какво става?

2=3 a.a = a.b , нека изведим  от двете страни …

More...
Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

space-junk-frontПравдоподобно ли е под повърхността на Луната, та дори и на Земята, да лежат заровени предмети с извънземен произход? Колкото и да звучи невероятно, един астроном от Украйна твърди, че това е съвсем в реда на нещата. Според Алексей Архипов от Института по радиоастрономия в Харков, ако някъде в Галактиката е възникнал разумен живот, който е успял да навлезе и в Космоса, присъствието на предмети от него на нашия космически праг е не само възможно, но и напълно гарантирано.На пръв поглед подобно твърдение звучи напълно налудничаво. Но тук се налага да бъдем съвсем наясно какво точно твърди Архипов и какво не. Той в никакъв случай не казва, че на Земята са оставени извънземни предмети съвсем целенасочено.

Онова, което Алексей Архипов твърди, е, че ако има някакви извънземни предмети на нашата Земя, то те са изпаднали съвсем случайно. Но как биха могли подобни предмети да се озоват случайно на нашата планета? Според Архипов, за да получим отговор на този въпрос, трябва да огледаме собствения си космически заден двор. Човешката дейност в Космоса замърсява Слънчевата система. Агенциите, свързани с космическия бизнес, непрекъснато алармират за трупащите се във все по-голямо количество отломки от изключени изкуствени спътници, изхвърлени корпуси от ракети и други подобни.

Този космически боклук замърсява фатално земната орбита и е толкова опасен за космическия трафик, че заради него вече са отложени няколко изстрелвания на космически совалки на НАСА. Но – и това е основната теза на Архипов – междупланетният боклук не остава завинаги междупланетен боклук. Неизбежно е някой ден сътворените от човека предмети да напуснат пределите на Слънчевата система. Подети от ветровете в космическото пространство, те ще отплават към другите звезди.

 

space-junk-1

Любопитно

„Израстваш с книги за пирати, каубои, космонавти и тъй нататък и тъкмо като си решил, че светът е пълен с невероятни неща, ти казват, че всъщност е гъчкан с умрели китове, изсечени гори и радиоактивни отпадъци, дето после се моткат с милиони години.. Мене ако питате, човек хич не си струва да пораства голям…” Тери Прачет

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube