Книги и филми

metasecret frontКлючът към мощните механизми на вселенската хармония и щастливия живот се намира у човека, учи Мел Гил.

Мета Тайната (The Meta Secret) започва оттам, откъдето Тайната (the Secret) оставя зрители.

Филмът за метатайната задълбава още по-надълбоко в Закона на Привличането, представяйки структурирано и по разбираем начин серия от "Как да" техники на проявление, които биха помогнали за достигане на един по-добър, изпълнен с любов и споделено щастие живот. Живот, който сякаш излиза от най-приказните ни сънища.

Прочети още...

theres-no-tomorrow-front"Няма утре" е документален анимационен филм, обясняващ парадоксалното схващане за безграничен икономически растеж в един напълно граничен и измерим свят.

Изчерпването на природните ресурси, наред с икономическите и екологични проблеми и всичко по-важно свързано с околната и последвалата я социална среда са представени в рамките на 35 минути, които по един изключителен простичък и нагледен начин са представили суровата действителност, която ни очаква.

Прочети още...

Jacque Fresco 2011 The Origin of Laws 1 of 3Жак Фреско често е наричан съвременният Леонардо да Винчи. Роден на 13 Март 1916 г., той е работил и като дизайнер и изобретател в различни области - от биомедицински иновации до напълно интегрирани социални системи. Инженер, дизайнер, изобретател, лектор и мечтател той посвещава голяма част от живота си на търсенето и предлагането на варианти за изграждането на един по-добър свят.

В своите лекции не само прави опит да осветли наболелите проблеми на обществото, но и за разлика от много други търси креативни и творчески решения за справянето с тях. Лекциите му се придружават от видео, където мечтите му оживяват с помощта на компютърни анимации.

Прочети още...

Chasing-Ice-FrontПрез пролетта на 2005 г., фотографът на National Geographic, Джеймс Балог се отправя към Арктика с една трудна задача: да заснемане и след това да разкаже историята на променящия се климат на Земята. Дори и със сериозни научни знания, Балог е бил скептичен по отношение на изменението на климата и малко циничен за естеството на академичните изследвания. Но това първо пътуване в Севера отворило очите му за най-голямата заплаха в човешката история. Видяното от него, го подтикнало да се изправи лице в лице с предизвикателството, поставяйки не само кариерата си под въпрос, но и живота си в голяма опасност.

 

Прочети още...

holographic-universe-frontЕдна от доста оспорваните сред физиците книги "Холографската вселена" на Майкъл Толбот, разглежда по един доста интересен и нестандартен начин какво представлява човешкото съзнание, какви квантови процеси текат на съзнателно и емоционално ниво и каква огромна сила притежава умът. Тук сме поместили едно кратко видео, филмирано въз основа на същата книга и разглеждащо основно квантовата комуникация.

Прочети още...

Codex Seraphinianus CoverТова е книга написана, но не преведена. Напечатана, но непрочетена. Консумирана само визуално. Даже и от автора. Това е книга-гатанка и се казва "Codex Seraphinianus".

Написана и илюстрирана от италианския архитект и промишлен дизайнер Луиджи Серафини в продължение на около 30 месеца през 1976 - 1978 г. Тя съдържа приблизително 360 страници (в зависимост от изданието) и се явява илюстрована енциклопедия на непознат и измислен свят, написана на неизвестен език с необяснима азбука.

 

Прочети още...

Sacred-PlacesФилип Кар Гом разказва увлекателно за 50 свещени места, пръснати из петте континента, които събуждат у нас благоволение и страхопочитание.

В книгата са представени места, натоварени с духовна значимост или почитани от най-големите световни религии и култури; забележителности, съществуващи още от дълбока древност и такива с неизмерима природна красота. „Свещени места от Стоунхендж до Сантяго де Компостела” е като духовен гид през вековете на поклоничеството из целия свят и дава ясен поглед към повече от шест хилядолетия световна история. Книгата е енциклопедия, наситена с духовно проникновение, където авторът споделя с думи и илюстрира тайнствеността и присъщата за тези места трансцеденталност. В нея са включени места, които читателят очаква да срещне, като Стоунхендж, Пирамидите, но заедно с това и по-малко познати, но пък все така забележителни и причудливи кътчета като като езерото Фундузи, пещерите Елора в Индия, Перперикон в България и пещерата Шове във Франция.

 

Прочети още...

Ancient.Aliens.CoverМитове и легенди дълго са били смятани за фантастични истории, които разказват за мощни богове, гигантски и страховити чудовища - мутанти. Но защо толкова много различни култури, разделени от огромни разстояния, разказват едно и също? Възможно ли е митовете и легендите наистина да са били видени от древните обитатели на Земята? Древните текстове са пълни с истории за боговете общуващи с човека, даващи им мъдрост, технологии и дори и жени.

Полубоговете от митологията са били деца на богове и хора? Ако наистина е така, дали те са допринесли липсващата връзка в това, което ускори човешката еволюция и напредъка на нашата цивилизация и ни е направило това, което сме днес?

 

Прочети още...

life-in-a-day-movie-posterLife in a Day или „Животът такъв, какъвто е“ е заглавието на един от най-амбициозните проекти на най-популярния видео сайт YouTube. Съвместно с National Geographic, продуциран от Ридли Скот и режисиран от Кевин МакДоналд.


Life in a Day е 90-минутен филм за нещата от живота случили се на Земята на 24 Юли 2010 година.

Целта на проекта е да покаже изключителното разнообразие от дейности, хора, раси, професии, занимания и хобита, които са част от само едно денонощие на планетата ни. Повече от 80 хиляди клипа с обща продължителност от над 4500 часа, изпратени от потребителите на 192 страни на 24 Юли 2010г., образуват филм за живота такъв какъвто е, по-реален от всяко ТВ риалити шоу.

 

Прочети още...

2420Нашето всекидневие минава, без да разбираме почти нищо от света, в който живеем. Малко се замисляме за механизма, пораждащ слънчевата светлина, която прави живота възможен, за гравитацията, която ни приковава към земята и без която бихме обикаляли в космическото пространство, или за атомите, от които сме съставени и от чиято стабилност изцяло зависим. С изключение на децата които не знаят достатъчно, за да не задават валени въпроси) малцина са тези, които се питат защо природата е такава, каквато е; откъде иде Космосът или защо е винаги е тук; дали един ден времето няма да тръгне назад и следствието да изпревари причината; дали не съществуват граници за човешкото познание. Има даже деца, и аз съм срещал такива, които искат да знаят как изглежда една черна дупка; коя е най-малката частица вещество; защо помним миналото, а не бъдещето; как е възможно, след като в миналото е имало хаос, сега да има ред; и защо съществува Вселената.

В нашето общество е нещо обичайно родители и учители да отговарят на повечето от тези въпроси със свиване на рамене или позовавайки се на смътния спомен от религиозните предписания. Някои се чувстват неудобно при въпроси, които така явно показват ограниченията в човешкото познание.

Кратка история на времето - можете да свалите книгата оттук.

 

Прочети още...

Подкатегории

Любопитно

Венера е единствената планета в Слънчевата система, която се върти по часовниковата стрелка.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube