life-in-a-day-movie-posterLife in a Day или „Животът такъв, какъвто е“ е заглавието на един от най-амбициозните проекти на най-популярния видео сайт YouTube. Съвместно с National Geographic, продуциран от Ридли Скот и режисиран от Кевин МакДоналд.


Life in a Day е 90-минутен филм за нещата от живота случили се на Земята на 24 Юли 2010 година.

Целта на проекта е да покаже изключителното разнообразие от дейности, хора, раси, професии, занимания и хобита, които са част от само едно денонощие на планетата ни. Повече от 80 хиляди клипа с обща продължителност от над 4500 часа, изпратени от потребителите на 192 страни на 24 Юли 2010г., образуват филм за живота такъв какъвто е, по-реален от всяко ТВ риалити шоу.

 

Стотиците хиляди различни отговори на едни от най-важните въпроси в живота: "Какво обичаш? От какво се страхуваш? И какво имаш в джоба си?" създава един дълбоко емоционален и изпълнен с непринуденост химн за това, какво означава да бъдеш Човек в света днес!

Тук може да гледате трейлъра:

 

Любопитно

"Съществува една теория, според  която, ако някой някога открие какво представлява Вселената и защо я има, тя моментално ще изчезне и на нейно място ще се появи нещо още по-странно и необяснимо.

 Съществува и една друга теория,  според която това вече се е случило.” Дъглас Адамс

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube