Книги

holographic-universe-frontЕдна от доста оспорваните сред физиците книги "Холографската вселена" на Майкъл Толбот, разглежда по един доста интересен и нестандартен начин какво представлява човешкото съзнание, какви квантови процеси текат на съзнателно и емоционално ниво и каква огромна сила притежава умът. Тук сме поместили едно кратко видео, филмирано въз основа на същата книга и разглеждащо основно квантовата комуникация.

Прочети още...

Codex Seraphinianus CoverТова е книга написана, но не преведена. Напечатана, но непрочетена. Консумирана само визуално. Даже и от автора. Това е книга-гатанка и се казва "Codex Seraphinianus".

Написана и илюстрирана от италианския архитект и промишлен дизайнер Луиджи Серафини в продължение на около 30 месеца през 1976 - 1978 г. Тя съдържа приблизително 360 страници (в зависимост от изданието) и се явява илюстрована енциклопедия на непознат и измислен свят, написана на неизвестен език с необяснима азбука.

 

Прочети още...

Sacred-PlacesФилип Кар Гом разказва увлекателно за 50 свещени места, пръснати из петте континента, които събуждат у нас благоволение и страхопочитание.

В книгата са представени места, натоварени с духовна значимост или почитани от най-големите световни религии и култури; забележителности, съществуващи още от дълбока древност и такива с неизмерима природна красота. „Свещени места от Стоунхендж до Сантяго де Компостела” е като духовен гид през вековете на поклоничеството из целия свят и дава ясен поглед към повече от шест хилядолетия световна история. Книгата е енциклопедия, наситена с духовно проникновение, където авторът споделя с думи и илюстрира тайнствеността и присъщата за тези места трансцеденталност. В нея са включени места, които читателят очаква да срещне, като Стоунхендж, Пирамидите, но заедно с това и по-малко познати, но пък все така забележителни и причудливи кътчета като като езерото Фундузи, пещерите Елора в Индия, Перперикон в България и пещерата Шове във Франция.

 

Прочети още...

2420Нашето всекидневие минава, без да разбираме почти нищо от света, в който живеем. Малко се замисляме за механизма, пораждащ слънчевата светлина, която прави живота възможен, за гравитацията, която ни приковава към земята и без която бихме обикаляли в космическото пространство, или за атомите, от които сме съставени и от чиято стабилност изцяло зависим. С изключение на децата които не знаят достатъчно, за да не задават валени въпроси) малцина са тези, които се питат защо природата е такава, каквато е; откъде иде Космосът или защо е винаги е тук; дали един ден времето няма да тръгне назад и следствието да изпревари причината; дали не съществуват граници за човешкото познание. Има даже деца, и аз съм срещал такива, които искат да знаят как изглежда една черна дупка; коя е най-малката частица вещество; защо помним миналото, а не бъдещето; как е възможно, след като в миналото е имало хаос, сега да има ред; и защо съществува Вселената.

В нашето общество е нещо обичайно родители и учители да отговарят на повечето от тези въпроси със свиване на рамене или позовавайки се на смътния спомен от религиозните предписания. Някои се чувстват неудобно при въпроси, които така явно показват ограниченията в човешкото познание.

Кратка история на времето - можете да свалите книгата оттук.

 

Прочети още...

vanga-istinata1"В настоящата книга е събрано всичко, описано досега от мен, за живота и ясновидската дарба на Ванга. Прибавени са непубликувани текстове, както и страници за събитията около последните и дни на земята. така се получи един сборник, който, надявам се, дава пълна картина за личността и ясновидките способности на българската пророчица."

И така, племенницата на Ванга разказва...

Може да изтеглите книгата оттук.

Или оттук: http://zamunda.net/details.php?id=164530&hit=1

Интервю с Красимира Стоянова:

КРАСИМИРА СТОЯНОВА: ВАНГА ПРОДЪЛЖАВА ДА БДИ НАД БЪЛГАРИЯ

 

Прочети още...

eagle_gift_carlos_castanedaВъпреки че съм антрополог, тази книга не е строго антропологична; все пак тя е вкоренена в културната антропология, защото е започната преди години като записки по тази дисциплина. По онова време проявявах интерес към изучаването на медицинските растения /лечебните билки/ и тяхното използване сред индианците в Югоизточно и Северно Мексико.
През всичките тия години научните ми изследвания прераснаха в нещо друго, както поради собствената си инерция, така и поради моето интелектуално израстване. Изучаването на медицинските растения постепенно беше изместено от изучаването на една система от вярвания, която евентуално щеше да прекрачи границите на най-малко две различни култури.

Най-голямата заслуга за тази смяна на ударението в моята дейност имаше един индианец от племето яки от Северно Мексико, дон Хуан Матус, който малко след това ме запозна с дон Хенаро Флорес, индианец от племето мацатеки от Централно Мексико.

Може да свалите книгата на български език оттук!

Прочети още...

Любопитно

Малцина знаят, че медузите - това са изгубените контактни лещи на кашалотите!:-)

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube