istoriqta_na_izvynzemnotoДокументален филм - САЩ
Премиера на 29 декември по Viasat Explorer

Този филм излиза извън рамките на една друга документална лента от 1995 г. – „Аутопсия на извънземно: факт или измислица?”, и изследва последните направени от тогава досега разкрития, в това число и твърденията на британски скулптор, че всъщност той е създал макета на извънземното, използван с цел заблуда, а също така и поредица от изявления и разкази на очевидци, според които заснетите през 1995 г. кадри са всъщност направени по подобие на друг, истински филм.


Вече повече от 10 години продължават да се водят спорове относно прословутия видеозапис на предполагаема аутопсия на извънземно. Истински ли са тези кадри или фалшификация?Началото на загадката е поставено преди 60 години, когато през юли 1947 г. американските ВВС обявяват, че неидентифициран летящ диск се е разбил на летището им в Розуел, Ню Мексико, и в момента е в техни ръце. Четири часа по-късно това съобщение е анулирано, като ВВС правят ново изявление: откритият предмет всъщност не е летящ диск, а нов вид метеорологически балон.

istoriqta_na_izvynzemnoto


Филмът „Аутопсия на извънземно: факт или измислица?” първо излиза на телевизионен екран в Англия през 1995 г. Авторите му твърдят, че представя аутопсията на извънземно, загинало при катастрофата на НЛО в Розуел през 1947 г. Работещият в Лондон филмов продуцент Рей Сантили заявява, че е купил кадрите от американски кинооператор, за когото се смята, че през 1947 г. е бил изпратен в Розуел да заснеме изваждането от останките на катастрофиралия обект същества – оцелели и мъртви, както и последващата аутопсия на едно от тях.

В новата документална лента ще видим интервюта с Рей Сантили, очевидци от Розуел, човека, отговарял за връзките с обществеността на летището на американските ВВС през 1947 г., писателя Кевин Рандъл и продуцента от САЩ Робърт Кивиът („Аутопсия на извънземно: факт или измислица?”) в търсене на истински веществени доказателства.

Авторите на филма подлагат на щателно проучване различни предмети в помещението, за да се провери дали изобщо такива са съществували през 1947 г. След това видеозаписът е анализиран в лаборатория на „Кодак” с цел установяване на това кога и как действително е заснет.

Ще чуем и професионалните мнения на двама световноизвестни патолози – американския кинооператор Алън Давио („ИЗВЪНЗЕМНОТО”, „ИМПЕРИЯ НА СЛЪНЦЕТО”) и гениалния експерт по специални ефекти и носител на „Оскар” Стан Уинстън, чиято ко мпания е създала някои от най-истински изглеждащите същества, които сме виждали в холивудски филми – динозаврите от „ДЖУРАСИК ПАРК” и извънземните хищници от „ПРИШЪЛЦИТЕ”.

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ:


Живеещият в Манчестър скулптор и майстор на специални ефекти Джон Хъмфрис, създател на макети за филми като„ЧАРЛИ И ШОКОЛАДОВАТА ФАБРИКА”, реши да си признае, че той е направил модела на извънземното същество във филма от 1995 г. за предполагаемата аутопсия на открит в Розуел пришълец от Космоса. Това разкритие обаче съвпада с премиерата на научнофантастичната пародийна комедия„АУТОПСИЯ НА ИЗВЪНЗЕМНИ” (2006 г.), за която Хъмфрис създава макети на извънземни, подобни на този отпреди 10 години.

Въпреки че признава за ролята си при заснемането на оригиналния филм от 1995 г., той не твърди, че може да обясни какво реално се е случило в Розуел.

Може да изтеглите филма оттук.

Любопитно

Слънцето се вижда около 1600 пъти по-слабо от Плутон, отколкото от Земята.

Вход

Hypercube

Rotating Hypercube